04 de maig 2018

FEIM CRÊPES AMB N'ESTEBAN I EN CAUAN

Aquest divendres n'Esteban, el pare de'n Cauán, ens ha acompanyat a la piscina i després ha vengut a fer l'activitat familiar amb nosaltres. Tots i totes estavem molt emocionats/es perquè ja sabiem el que venia a ensenyar-nos: fer crêpes! El nen estava molt il·lusionat i a l'hora avergonyit.

Ens ha explicat el país de procedència de les “Crêpes” i per quina raó es varen començar a fer. A França, els treballadors, consideraven que el pa es feia dur aviat i pensaren que necessitaven un aliment alternatiu que a l'hora es pot elaborar de manera dolça i/o salada. I es varen inventar les “crêpes”. Podem considerar que aquest era un problema universal, ja que aquí, per ex: els pescadors que sortien dies a la mar, tenien el mateix problema. D'aquí la creació de les galletes fortes.

Ens ha mostrat, també, com es fan, l'elaboració d'aquest aliment és senzilla i els resultats deliciosos. La creativitat és infinita, ja que permet acompanyar-los d'innumerables productes, fruites, embotits, salses... Hem participat de la seua elaboració, i el més desitjat era farcir-les amb les maduixes que prèviament havíem tallat i cobrir-les amb el xarop de xocolata i la nata montada. Ens han sortit tant bones que ens hem llepat els dits. 

Gràcies Esteban, pots tornar quan vulguis!!!












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada