18 d’octubre 2017

LA FESTA DELS ANIVERSARIS D'OCTUBRE

Avui a la meitat del mes d'octubre ha arribat l'esperada festa d'aniversaris d'aquest mes, i és que són 8 els boixos i boixos que cumpleixen anys:

02/10: N'iris i na Cristina van fer 5 anys.
07/10: Na Mimi va fer 3 anys.
24/10: Na Lilit ha de fer 4 anys
27/10: Na Corinne ha de fer 4 anys.
28/10: Na Carla i en Rubén han de complir 3 anys.
31/10: En Xavier ha de complir 5 anys.

Per celebrar-ho hem elaborat un bescuit entre tots i totes les que feien festa i hem convidat a les famílies a compartir-ho amb nosalres. Ha estat boníssim, tant que alguns s'han llepat els dits. Tot seguit us deixam la recepta per a que la pogueu tornar a fer quan volgueu.













QUÈ NECESSITAM?
  • 1 iogurt natural, desnatat
  • 3 ous
  • 3 mesures de farina integral
  • Edulcorant. En el nostre cas, hem posat de 20 a 30 grams de stevia en pols
  • 1 sobre de llevat (10 grams)
  • 1 mesura d'Oli d'oliva o de gira-sol
  • Margarina o mantega
  • Ratlladura de llimona
  • Sal
COM HO PREPARAM?
  1. Preescalfam el forn, durant uns 20 minuts a 160º C. Per quan acabem la preparació de la massa, ja tindrem el forn preparat.
  2. Agafem els 3 ous, separem els rovells de les clares, reservem les clares. En un bol gran incorporem els rovells, batem i tot seguit, afegim el iogurt prèviament remogut. Ens quedarem amb l'envàs del iogurt com a element de mesura de la resta d'ingredients. Remenem la barreja novament del nostre pa de pessic sense sucre.
  3. A l'envàs del iogurt, afegim oli d'oliva o gira-sol fins omplir-lo per complet, i l'incorporem al bol amb la barreja. A continuació, l'edulcorant i una mica de ratlladura de llimona. Batem bé.
  4. Utilitzarem novament l'envàs, en aquesta ocasió ho omplirem amb la farina integral en 3 ocasions i el llevat en pols, batent tot això fins a eliminar qualsevol grumoll. Deixem reposar.
  5. Un cop tenim la massa preparada, és el moment de tirar-la en el motlle per forn que tinguem, prèviament cobert amb una fina capa de mantega o margarina que permetrà que desmoldemos fàcilment el nostre pa de pessic sense sucre.
  6. Ara anem a donar-li un punt encara més esponjós i sucós al nostre pa de pessic, afegint les clares que teníem reservades. Les muntarem a punt de neu i tornarem a barrejar tot bé.
  7. Ja està tot a punt per començar a enfornar. Pujarem una miqueta la temperatura, fins als 180 ºC i el deixarem durant uns 30 - 40 minuts. És molt important que evitem estar obrint constantment el forn, ja que se'ns anirà la calor. Per comprovar que està a punt, el truc de sempre, introduir un escuradents o ganivet. Si surt net, el nostre pa de pessic sense sucre estarà llest.
MOLTS D'ANYS A TOTS I TOTES!!!
Recepta extreta de la web: Actitud saludable

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada