05 de desembre 2017

LA FESTA DELS ANIVERSARIS DE DESEMBRE

Avui hem fet una festassa a l'escola!! Aprofitant que era l'aniversari de'n Marc i que també era l'últim dia que en Yam venia a escola fins després de vacances, hem celebrat els aniversaris del mes de desembre!!! 
05/12: En Marc ha fet 5 anys.
07/10: En Yam ha de fer 4 anys.


   

   

Per celebrar-ho hem elaborat un bescuit i hem convidat a les famílies a compartir-ho amb nosaltres. Ha estat boníssim, tant que alguns s'han llepat els dits. Tot seguit us deixam la recepta per a que la pogueu tornar a fer quan volgueu:

   
   

   

QUÈ NECESSITAM?

  • 1 iogurt natural, desnatat
  • 3 ous
  • 2 mesures de farina
  • 1 mesura de sucre
  • 1 sobre de llevat (10 grams)
  • 3 plàtans madurs
  • 1/2 mesura d'Oli d'oliva o de gira-sol
  • Ratlladura de llimona
  • Un poquet de mantega pel motlle
COM HO PREPARAM?
  1. Preescalfam el forn, durant uns 20 minuts a 160º C. Per quan acabem la preparació de la pasta, ja tendrem el forn preparat.
  2. En un bol gran incorporem els 3 ous, els batem i tot seguit, afegim el iogurt prèviament remogut. Ens quedarem amb l'envàs del iogurt com a element de mesura de la resta d'ingredients. Remenem la barreja novament del nostre bescuit de plàtan.
  3. A l'envàs del iogurt, afegim oli d'oliva o gira-sol fins a la meitat i l'incorporem al bol amb la barreja. A continuació, l'edulcorant i una mica de ratlladura de llimona. Batem bé.
  4. Utilitzarem novament l'envàs, en aquesta ocasió ho omplirem amb la farina en 2 ocasions i el llevat en pols, batent tot això fins a eliminar qualsevol grumoll. 
  5. Trituram els platans amb una forqueta i els incorporam a la pasta i ho barrejam tot perque quedi una mescla homogènia.
  6. Un cop tenim la massa preparada, és el moment de tirar-la en el motlle per forn que tinguem, prèviament cobert amb una fina capa de mantega o margarina que permetrà que desmotllem fàcilment el nostre bescuit.
  7. Ja està tot a punt per començar a enfornar. Pujarem una miqueta la temperatura, fins als 180 ºC i el deixarem durant uns 30 - 40 minuts. És molt important que evitem estar obrint constantment el forn, ja que se'ns anirà la calor. Per comprovar que està a punt, el truc de sempre, introduir un escuradents o ganivet. Si surt net, la nostra coca estarà llesta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada