05 de febrer 2019

PROJECTE ESTRELLES - PRESENTACIÓ D'EN PEDRO

Tenim una gran noticia! comptem des d'aquesta setmana i durant tot el curs amb l'acompanyament d'un gran professional de la astronomia, es diu Pedro i té la funció de secretari de l'AAE (Agrupació astronòmica d'Eivissa).  Ha visitat l'escola i de la llarga llista de sol·licituts que reben li ha agradat el que fem i ha triat la nostra per a començar un interessant proejecte en el qual participarem tota l'escola.




L'objectiu és pintar en el sòl del pati una figura que es diu "Analema" i representa el moviment del Sol al llarg de l'any.  Per això cal col·locar una artefacte (que estem elaborant) anomenat gnomon al pati el mateix dia per setmana i a la mateixa hora i dibuixar en el sòl l'ombra que projecta.  Es realitzarà tots el dijous a les 12:15 h. Això es farà per equips que aniran rotant i es realitzarà juntament amb els companys de primària.


Per a poder orientar-nos en el cel és necessari poder situar-nos al pati pel que hem hagut de dibuixar una "Rosa dels vents" que molt amablement està fent Valerie, la mamà de Elián que és tota una artista.




















També els companys de primària han marcat el meridià que passa per la nostra escola i ja tenim les coordenades exactes d'on està situat. A partir d'aquests punts s'obre tot un món de possibilitats que anirem veient com van desenvolupant-se.











De moment aquest dimarts va començar amb una xerrada sobre el sistema solar i els planetes, per què és dia i de nit i unes imatges increïbles del Sol en directe.



















Ja comencen a observar-se algunes evidències del procés d'aprenentatge que van fent...












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada