13 de febrer 2019

PROJECTE ESTRELLES - L'OMBRA I EL SOL

Avui hem sortit pel poble a investigar sobre la nostra ombra, hem de posar-nos de manera que la nostra ombra es projecti en el sòl i dibuixar la silueta del nostre cos, després  d'un temps el tornem a repetir a veure que ha passat, abans de realitzar-lo ens hem fet algunes preguntes sobre el que passarà.
On hem de posar-nos perquè aparegui l'ombra? sempre hi ha ombra? tot el temps estarà igual o canviarà? l'ombra és igual de gran que nosaltres?
ho investigarem...



 El primer que ens hem trobat és que no hi havia ombra per què? la resposta ha estat ràpida, perquè no hi ha Sol. Hem esperat una bona estona al fet que s'anessin els núvols, fins i tot hem ajudat una mica cantant "sol solet" i bufant molt fort, i...




 a funcionat!! ha sortit el Sol!! i ens hem posat en marxa









 Hem tornat a classe a esmorzar i a la volta hem comprovat que ha passat.
 Les ombres han canviat de posició i a més són més curtes!!






Reflexionem sobre això i arribem a la conclusió que l'ombra s'ha mogut perquè el Sol també es va movent i na Lilit i en Cauan ens donen una increïble resposta de perquè  són més curtes: "Perquè el Sol s'allunya de nosaltres"






 També observem el canvi de l'ombra en una zona del pati, el moviment és molt ràpid en solo una hora.




Juguem amb la nostra ombra i la descobrim en diferents situacions:



 







Observem com quan hi ha Sol podem veure les ombres i quan el Sol s'amaga no hi ha ombra.

 


Quan obrim la porta per a sortir al pati ens adonem que apareix la nostra ombra i comprovem com el Sol ha d'estar darrere perquè aparegui.





 Ha estat molt divertida l'experiència!











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada