14 de novembre 2021

L'increïble poder de l'amor i el bon tracte

Un dels eixos fonamentals que vertebren el nostre centre i el tarannà de les persones que l'habitem, és el respecte cap a les persones amb les quals convivim i l'entorn que ens envolta. Per aquest motiu cada curs anam fent més passes per impregnar totes les nostres actuacions i moments d'aula amb la cura i el bon tracte que consideram essencial.

Però no sempre és fàcil ser conscients del que significa el bon tracte i el seu gran poder, o per contra tractar malament als altres. Per això, dins les actuacions i propostes previstes per treballar el 25N Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, hem volgut aprofitar un senzill experiment que mostra l'increïble poder de l'amor.

Es tracta d'un experiment molt famós, basat en en el treball de Masaru Emoto, un científic japonès que s’ha dedicat a investigar com canvien els cristalls de l’aigua en funció de si reben emocions negatives o positives. És un experiment que demostra sense dubtes que l’amor no és una simple sensació que experimentem en el nostre cos. És una força que va molt més enllà, i que afecta i modifica la matèria.

Es tracta simplement de bullir una mica d’arròs i separar-lo en dos gots diferents. En un d’ells s’enganxa una etiqueta amb la paraula “amor” en el nostre cas vam escriure "paraules dolces" i en l’altre la paraula “odi” o com vam escriure nosaltres "paraules lletges".

Un cop fet, vam deixar els dos gots, en algun lloc de la classe. I, durant dues o tres setmanes, cada dia cal agafar el got etiquetat amb "les paraules dolces” i tractar-lo afectuosament, abraçant-lo i dient-li paraules amoroses durant uns segons. Per exemple: “t’estimo”, “gràcies per ser aquí”, etc. Amb l’altre got es fa el mateix, però tractant-lo amb rebuig.

El resultat esperat és que l’arròs tractat amb amor es mantingui en bon estat més temps que el que ha estat tractat amb odi. Però bé, això ho sabrem d'aquí unes setmanes. Us animeu a provar de fer-lo també a casa?



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada