08 de gener 2018

SOM UNA ESCOLA SOLIDÀRIA

Un any més, la nostra escola s'ha adherit a les iniciatives que proposa la Fundació Vicent Ferrer a la xarxa d'escoles solidàries de la qual formam part.

Per una banda hem apadrinat una nena que es diu Buyla, i per entendre millor qui és ella i el país d'on ve, vam fer una activitat de sensibilitazació sobre l'Índia a partir d'un vídeo que ens va facilitar la mateixa fundació, el qual us enllaçam tot seguit per tal que el pogueu visualitzar: https://vimeo.com/232787099 . Aleshores, nosaltres com a padrins i padrines d'aquesta boixa, anirem rebent informació sobre els avanços en els que es tradueix la nostra aportació solidaria de 21€ al mes i també seguirem mitjançant cartes, dibuixos i fotografies, l'evolució de na Buyla.

A més, l'escola ha volgut repetir l'experiència de contribuir en la tradició que es duu a terme el dia de l'aniversari de Vicent Ferrer, el 9 d'abril, en el qual es trenquen milers de guardioles de la Fundació que hi ha repartides per alguns dels pobles en què treballa a l'estat indi d'Andhra Pradesh. Aquesta activitat es va començar a dur a terme el 2012 a iniciativa de Moncho Ferrer, que no trobava resposta per a la pregunta que sovint se li plantejava de per què els fons de la Fundació només provenien de l'estranger i majoritàriament d'Espanya. Així, la Fundació Vicente Ferrer va començar a repartir petites guardioles de ceràmica per pobles, famílies, escoles públiques, comerços... de l'Índia per recaptar diners i implicar la població local. "Es tracta que l'Índia doni a l'Índia". Per a que pogueu entendre el perquè de tot plegat us deixam l'enllaç on ho explica: https://www.fundacionvicenteferrer.org/es/noticias/de-la-india-para-la-india .

Algunes mestres de l'escola van conèixer aquesta iniciativa a partir d'una conferència que va duu a terme en Moncho Ferrer a Eivissa fa uns anys i van voler incorporar-la dins les dinàmiques de l'escola i sobretot dins el projecte solidari. Aleshores, l'activitat ha consistit en treballar conjuntament amb en Miguel Martínez, director de l'escola d'Art d'Eivissa, que ha vengut a l'escola a judar-nos a fer les nostres guardioles de fang. Cada infant va dissenyar i decorar la seva vidriola així com va voler i se le va emportar a casa per tal de recollir sous fins a la data assenyalada, en la que tots i totes la tornarem a l'escola per trenca-les conjuntament i fer el recompte de tots els sous que hem estalviat.

Us animam a contribuir a aquesta iniciativa solidària per a que els infants de l'Índia rural segueixin estudiant i no perdin la seva infància.

Projecte "School to school": http://www.fundacionvicenteferrer.org/schooltoschool/
Projecte "Imagina l'Índia": https://vimeo.com/200979850

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada